Visuella romaner efter Ace Attorney
Visuella romaner efter Ace Attorney

Visuella romaner efter Ace Attorney

Har du, som så många, spelat de visuella romanerna (eller visual novels) Ace Attorney, Danganronpa och Zero Escape, och undrar vad du ska prova härnäst? Bland engelskspråkiga är dessa tre bland de mest populära och de nybörjarvänligaste, men det finns mycket mer att upptäcka. Här följer några rekommendationer!

Analogue: A Hate Story

Analogue är ett mörkt spel i vilket du läser brev och dagböcker från besättning och befolkning på generationsrymdskeppet Mugunghwa, som har förlorat kontakten med jorden. Som sällskap har du de artificiella intelligenserna Hyun-ae och Mute, som ger kommentarer om texterna efter hand som du läser.

Steins;Gate

Steins;Gate är en science fiction-thriller i vilken den excentriske Rintaro Okabe och hans vänner råkar uppfinna en tidsmaskin, som kan skicka meddelanden bakåt i tiden och på detta vis påverka nutiden. Fastnar du för spelet rekommenderas även övriga delar i Science Adventure-serien, såsom Steins;Gate 0 och Chaos;Child.

Planetarian

I det här kortare spelet tar du rollen som en skrotsamlare i en post-apokalyptisk miljö, som träffar på den pratsamma androiden Yumemi i ett övergivet varuhus med ett planetarium, som inte är medveten om vad som har hänt världen. En vacker berättelse i liten skala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *