Mindre kända rollspel som är värda att spela
Mindre kända rollspel som är värda att spela

Mindre kända rollspel som är värda att spela

Vissa rollspel som Final Fantasy och Dragon Quest har blivit stora succéer och känns igen av de flesta spelentusiaster – men många som inte slog genom på samma vis är också värda att testa. Här presenterar vi tips på några klassiska rollspel som du kanske har missat.

Persona 2

Persona är känt sedan 5:ans premiär 2016, men de tidigare spelen rekommenderas också. 2:an utgavs i två delar på både PS1 och PSP – Innocent Sin (1999) och Eternal Punishment (2000). Vi följer bland andra studenten Tatsuya och journalisten Maya, som undersöker ett övernaturligt fenomen som gör rykten till verklighet – stilrent presenterat med lågpolygonala miljöer och pixelart-figurer.

Mystery Dungeon: Shiren the Wanderer

Kanske känner du till Pokémon Mystery Dungeon, men har du provat förlagan? Som roninen Shiren har du målet att ta dig till guldkondorens rike – och faller du i strid måste du återvända till startpunkten. Det går därmed ut på att förbättra både dina verktyg och din egen kunskap. Finns på SNES och Nintendo DS.

Trails in the Sky

Trails in the Sky är den första delen i Trails-serien, och kom ut 2004 på PC. Vi tar här rollen som Estelle, som tränar i den fredsbevarande Bracer-organisationen när hon blir indragen i ett kuppförsök. Ett geopolitiskt och underhållande fantasydrama med fantastisk musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *